Produse cosmetice BIO

Sigla BIO aplicată pe produse este garanția pentru consumator a produselor cosmetice care respectă omul și mediul înconjurător. Producătorii care beneficiază de acest logo pe produsele lor trebuie aprobați de COSMEBIO și și-au îndeplinit angajamentul față de ingredientele utilizate în procesul de fabricație.

CARTA COSMEBIO
1 / Definirea unui produs care conține cel puțin 95% ingrediente naturale sau de origine naturala ale căror ingrediente vegetale sunt 95% din agricultura ecologică. Pe întregul produs finit, conținutul de ingrediente organice trebuie să fie de cel puțin 10%.
2 / Utilizarea procedeelor de procesare și de fabricare conforme și nepoluante.
3 / Referitor la producătorii dedicati obiectivelor dezvoltării durabile și comerțului echitabil.
4 / Permite ca orice consumator să fie informat în mod clar și precis.
5 / Asigurarea transparenței totale și a obligațiilor de garanție cu controlul produselor de către un organism independent de certificare. Până în prezent, două organisme de certificare sunt aprobate de COSMEBIO și au specificații conforme cu Carta și publicate în Jurnalul Oficial: ECOCERT și BUREAU VERITAS (calitate franceza).

Produs natural, bază naturală sau BIO care este diferența?
Produs natural cu 100% ingrediente naturale.
Produs pe bază naturală, conține o majoritate de ingrediente naturale, care poate ajunge până la 99,99% din aceste ingrediente.
Produsul certificat BIO trebuie să conțină cel puțin 95% ingrediente naturale și în acest procent de 95%, un minimum de 10% provin din ingrediente organice din plante.
(După cum veți constata, produsele noastre ecologice certificate Phytema depășesc cu mult 10% (de la 20 la 100% BIO).

(Articol preluat de la Phytema, Franta, www.phytema-cosmetiques.com )

Cosmetice BIO

Produse cosmetice BIO si naturale create in Franta.

Comments are closed.