Ciclul de viață al părului

Ciclul de viață al părului.
Părul nostru rămâne în medie 40 de luni pe suprafața scalpului nostru. Dar în această perioadă, părul nostru nu este în aceeași stadiu! Unele fire de păr sunt pe cale să se nască, altele pe cale să moară și altele sunt deja moarte!
Ciclul de viată al unui păr se descompune in 3 părți: Anagen, catagen și telogen. Numărăm între 25 și 30 de cicluri de reînnoire a părului în timpul vieții noastre, cu o durată medie de 5 ani pentru un ciclu și, prin urmare, de 125 de ani total, pentru a putea purta un păr toată viața noastră.

Nașterea părului:
Faza numită anagen durează între 3 și 5 ani în funcție de persoană. În această perioadă, părul începe să crească și împinge părul vechi mort.

A doua fază a vieții părului:
Catagen este faza în care părul se va separa de foliculul de păr și va opri creșterea acestuia. Părul se întoarce încet spre epidermă pentru a putea cădea după aceea.

Căderea părului:
Faza telogen este atunci când părul este mort, căderea se întâmplă când părul nou îl împinge pe cel vechi. Această fază durează, în general, între 2 și 3 luni. Pierdem în medie o sută de fire de păr pe zi, deci nu există nici un motiv să te superi dacă pierzi păr.
Dar, în unele cazuri, pierderea părului este mai rapidă decât este normal și acest lucru poate avea consecințe semnificative pe care le vom vedea in articolul în care se scrie despre pierderea părului.

(Articol preluat de la Phytema, Franta, www.phytema-cosmetiques.com )

Comments are closed.