Căderea părului

Căderea părului
Fie că este genetic, din cauza mediului sau a sănătății noastre, cauzele care ne fac să pierdem părul sunt multe și diverse.

Cauza genetică:
Aceasta este cea mai răspândită la om și, de asemenea, cea mai de temut: chelia. Pe scurt, este vorba de un set de gene transmise care modifică producerea unui hormon în organism numit dihidrotestosteron sau DHT. Acest lucru are drept consecință accelerarea ciclului de viață al părului, subțierea acestuia deoarece nu are timp să crească și, prin urmare, în cele din urmă o scădere a dimensiunilor foliculilor de păr care vor produce mai puțin păr.

Factori de mediu:

Există alți factori responsabili pentru pierderea părului, cum ar fi o stare de stres permanent sau depresie. Deficitul de zinc, magneziu, calciu, zinc sau fier pot fi, de asemenea, responsabili. Boala lăsă rămășițe, deoarece diabetul poate duce, de asemenea, la pierderea părului in timp, durabil și difuz.

Soluții împotriva cădereii părului:
Există mai multe soluții în funcție de severitatea pierderii părului. Aceasta variază de la loțiunea împotriva pierderii părului de la Phytema la medicamentele prescrise de medic, dar și o soluție de ultimă instanță, deoarece este scumpă și dureroasă: transplantul.

(Articol preluat de la Phytema, Franta, www.phytema-cosmetiques.com )

Comments are closed.